Hlavní obsah

NYT: Trumpův syn šel za ruskou právničkou, protože mu slíbila kompro na Clintonovou

– New York

Nejstarší syn Donald, zeť Jared Kushner a bývalý šéf volební kampaně amerického prezidenta Donalda Trumpa se setkali loni s ruskou právničkou napojenou na Kreml. Podle deníku The New York Times (NYT) Trump junior na setkání přistoupil poté, co dostal příslib kompromitujících informací na Trumpovu prezidentskou protikandidátku Hillary Clintonovou.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Americký prezident Donald Trump a Jared Kushner (vpravo)

Článek

Setkání se v budově Trump Tower v New Yorku uskutečnilo loni na počátku června, krátce poté, co Donald Trump vyhrál primárky, jež mu zajistily nominaci.[celá zpráva]

Donald Trump mladší schůzku potvrdil, šlo podle něj o „krátké seznamovací setkání”, které se týkalo především zrušeného programu na adopcí ruských dětí americkými občany. „Nebylo to v té době tématem kampaně a nenásledovala žádná další schůzka,” uvedl prezidentův syn v prohlášení.

List s odvoláním na tři nejmenované poradce Bílého domu tvrdí, že Trump junior se schůzkou souhlasil poté, co získal příslib kompromitujících informací na prezidentskou kandidátku Demokratické strany Clintonovou. Zda pak nějaké takové informace skutečně dostal, není podle deníku jasné. Trump junior tvrdí, že výroky ruské právničky na adresu Clintonové byly vágní a nesmyslné. Brzy zjistil, že nenabízí žádné významné odhalení.

Mluvčí týmu právníků prezidenta Trumpa podle agentury Reuters uvedl, že Donald Trump o schůzce s ruskou právničkou nevěděl a neúčastnil se jí.

Reklama

Výběr článků

Načítám