Hlavní obsah

Nemáte právo tady být, křičela žena v obchodě na policistu obviněného ze zabití Floyda

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minneapolis

Žena konfrontovala v obchodě Cub Foods v Minneapolis jednoho ze čtyř policistů obviněných ze zabití černocha George Floyda. S J. Alexanderem Kingem, který byl z vazby propuštěn po zaplacení kauce, se setkala v sobotu při běžném nákupu. Rozzlobená žena policistovi řekla, že by měl být potrestán, neměl mít vůbec právo chodit do obchodu a alespoň by se měl omluvit, uvedl Daily Mail.

Foto: DRAGON WOK, AP

J. Alexander Keung zatýká George Floyda.

Článek

Keung, který zaplatil kauci 750 tisíc dolarů (bezmála 18 milionů korun), si do obchodu v městečku Plymouth v americkém státě Minnesota zašel pro drobný nákup jen den po svém propuštění.

„Neměl byste mít právo tady nakupovat. Neměl jste být ani propuštěn na kauci,“ spustila žena směrem ke Keungovi.

Foto: HCSO, Reuters

Čtveřice obviněných minneapoliských policistů Derek Chauvin, Tou Thao, J. Alexander Kueng a Thomas Lane

Policista odvětil, že jejímu rozhořčení rozumí a „mrzí ho, že to tak cítí“, načež si stoupnul se svým nákupem v rukou do fronty a chystal se zaplatit.

To ale ženu rozzuřilo ještě víc. „Nic vás nemrzí! Chladnokrevně jste zabil člověka. Měl byste být ve vězení. Nemůžete si jen tak chodit po Minnesotě, jako by se nic nestalo. Nechcete se omluvit? Nic k tomu neřeknete?“ dodala.

Keung byl jedním ze čtyř policistů, kteří byli obviněni ze zabití černocha George Floyda, který zemřel 25. května poté, co mu bělošský policista Derek Chauvin téměř devět minut klečel na krku. Čtveřice policistů, která u zatčení byla, čelí obvinění ze zabití druhého stupně.

Reklama

Výběr článků

Načítám