Hlavní obsah

McCain odmítá, že je na prezidenta starý, vystupuje s matkou

Novinky, CNN, BBC, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Uchazeč o úřad příštího amerického prezidenta, republikánský senátor John McCain, se rozhodl odrazit argumenty kritiků upozorňujících na jeho vysoký věk. Na shromáždění v rámci předvolební kampaně proto bere svou matku.

Článek

Jednasemdesátiletý McCain představil svou pětadevadesátiletou matku poprvé ve středu obyvatelům domova důchodců v Jižní Karolině jako člověka, kterého bude vždy považovat za mladého.

Ačkoliv se asi dvěma stovkám shromážděných setkání s veteránem z vietnamské války líbilo, McCain ztrácí vytrvale podporu veřejnosti i sponzorů, kvůli čemuž jeho tým opustili i hlavní stratég a manažer kampaně.

Pokud by byl John McCain příští rok zvolen, stal by se ve věku 70 let nejstarším nově zvoleným prezidentem USA. "Nejsem nejmladším kandidátem. Ale jsem tím nejzkušenějším," říká k tomu senátor, který měl již třikrát problémy s rakovinou kůže.

Čtyřnásobný senátor za stát Arizona a bývalý pilot amerického vojenského námořnictva je zastáncem postupu prezidenta George W. Bushe v Iráku. Když se ho navíc na jarním mítinku v Jižní Karolině zeptali, co si myslí o Íránu, McCain shromážděné překvapil popěvkem "bombardujte Írán" jako variace populární písně od Beach Boys. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám