Hlavní obsah

Hurikán ničil jachty boháčů. Nové záběry ukazují spoušť na Panenských ostrovech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Agentura AP zveřejnila nové záběry z Britských Panenských ostrovů. Ukazují místy až zcela zdevastovaná pobřežní sídla a luxusní střediska s jachtařskými kluby hurikánem Irmou. Nyní ostrovům a celé oblasti hrozí další tropická bouře Maria, která podle meteorologů může zesílit na hurikán.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Škody po hurikánu na Britských Panenských ostrovechVideo: Guillermo Houwer, AP

 
Článek

Desítky drahých plavidel byly poničeny a s některými si Irma “pohrála“ tak, že skončily na sobě.

Záběry byly pořízeny ve čtvrtek z vrtulníku.

Kvůli působení hurikánu Irma v USA podle agentury AP zahynulo 36 lidí, v Karibiku šlo o 38 obětí.

Irma by však nemusela být jedinou pohromou pro danou oblast. Nad Atlantským oceánem se totiž vytvořila tropická bouře Maria, která má do pondělí zesílit až v hurikán a přesunout se nad některé z ostrovů zpustošené hurikánem Irma.

Bouře, kterou provázel vítr o rychlosti 85 kilometrů za hodinu, byla v neděli lokalizována zhruba tisíc kilometrů východně od Malých Antil a mířila západním směrem rychlostí 31 kilometrů za hodinu. Američtí experti předpokládají, že v pondělí se přiblíží ke karibským Leewardovým ostrovům už jako hurikán.

Hurikán José na pobřeží USA

Ke břehům Severní Karolíny by se navíc v pondělí mělo přiblížit oko hurikánu José a podél pobřeží se přesunout přes Virginii do Nové Anglie. Podle poslední zprávy NHC José způsobuje mohutné vlny, které ohrožují pobřeží Bermud, Baham, Hispanioly, Portorika i velké části východního pobřeží Spojených států.

José se pohybuje severním směrem rychlostí deset kilometrů za hodinu a provází ho vítr o rychlosti 129 kilometrů v hodině.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám