Hlavní obsah

„Hollywoodský rozparovač“ dostal trest smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Usvědčený vrah Michael Gargiulo (45), známý též pod přezdívkou hollywoodský rozparovač, byl ve Spojených státech odsouzen k trestu smrti za vraždu dvou žen provedenou v prvním desetiletí tohoto tisíciletí a pokus o vraždu třetí, informovala v sobotu stanice BBC. Příbuzní obětí po vyslechnutí rozsudku v pátek u soudu v Los Angeles propukli v pláč.

Foto: Profimedia.cz

Michael Gargiulo na snímku ze soudního přelíčení v roce 2019

Článek

Pachatel ubodal v jejich kalifornských domovech 22letou Ashley Ellerinovou a 32letou Mariu Brunovou, první jmenovanou v roce 2001, druhou čtyři roky poté.

Třetí obětí se mohla v roce 2008 stát tehdy 26letá Michelle Murphyová, avšak dokázala se útočníkovi ubránit – Gargiulo následně z místa činu uprchl, nicméně zanechal za sebou stopy krve, což nakonec kriminalistům umožnilo jej vypátrat.

Za smrt černocha Floyda dostal bývalý policista Chauvin 22 a půl roku

Amerika

Porota shledala Gargiula vinným z vraždy dvou osob a z pokusu o vraždu v roce 2019. Muž ale nadále trvá na tom, že je nevinný.

Ubodána v den, kdy se měla sejít se známým hercem

Podle zpravodajského serveru CNN si případ, který zpozdila pandemie koronaviru a další procedurální problémy, získal nemalou pozornost americké veřejnosti i díky tomu, že Ellerinová měla známost s americkým hercem Ashtonem Kutcherem a byla zavražděna v noc, kdy s ním měla jít na rande.

Kutcher u soudu uvedl, že pak klepal na její dveře, nikdo ale nereagoval. Nahlédl tedy oknem dovnitř a na podlaze uviděl něco, co mu přišlo jako skvrny od vína. Tělo Ellerinové se 47 bodnými ranami objevila následující den její spolubydlící.

Zmíněná Murphyová, která mohla být další obětí, se u soudu zhroutila a přiznala, že má strach být v noci sama doma. A to i když od okamžiku, kdy se ji Gargiulo pokusil zavraždit, uběhlo již více než desetiletí.

Zemřel nejmasovější vrah v amerických dějinách

Amerika

Nyní Gargiula čeká ještě další soud ve státě Illinois, kde čelí obvinění z vraždy 18leté ženy již v roce 1993.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám