Hlavní obsah

V Anglii nejspíš řádil sériový vrah seniorů, nasvědčuje řada podobných úmrtí

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wilmslow

V roce 1999 našla policie těla postarších manželů Wardových v zakrvavené posteli v anglickém městě Wilmslow. Později případ uzavřela se závěrem, že manžel nejprve zabil manželku a později sebe. Po více než dvaceti letech ale koronerka Stephanie Daviesová tvrdí, že dvojice byla nejspíš zavražděna sériovým vrahem důchodců.

Foto: Profimedia.cz

Letecký záběr na město Wilmslow

Článek

Dovedla ji k tomu zjištění, že se v minulosti staly čtyři nápadně podobné případy. Jeden se odehrál tři roky před smrtí Donalda a Auriel Wardových a další podle Daviesové v letech 2000, 2008 a 2011. Policie v hrabství Cheshire, pod které město Wilmslow spadá, už začala s přezkumem nálezů.

„Je to docela šok, policie by ten případ měla znovu otevřít. Nikdy jsem nebyl přesvědčený o tom, že by Donald Auriel zabil. Byl to laskavý chlapík,“ uvedl pro bulvární deník The Mirror rodinný příslušník, který si nepřál být jmenován.

Britský vrah, který se ukrýval i v ČR, dostal doživotí

Evropa

Auriel Wardová byla několikrát udeřena těžkým předmětem, pobodána a zároveň udušena polštářem, kterým při příjezdu policie byla ještě částečně zakryta. Donald Ward měl zabodnutý nůž do srdce a podříznuté hrdlo. I přesto ale zněl závěr policejního vyšetřování tak, že se Ward po vraždě manželky zabil sám.

Koroner ještě ke smrti manželů uvedl, že osobnost ani chování Donalda Warda nenaznačovaly, že by se měl takto brutální vraždy dopustit. Z činu byl chvíli podezřelý jejich syn, ale později byl jako pachatel vyloučen.

Ve všech dalších obdobných případech koroner uvedl, že se jednalo o sebevraždu. Podle Daviesové však minimálně dva případy mohly být dílem sériového vraha.

Britka přežila pád z více než kilometru. Padák jí poškodil manžel

Evropa

O tři roky dříve zemřeli seniorští manželé Ainsworthovi podobným způsobem. Howard byl umlácen kladivem, které třímala v ruce jeho žena Beatrice, již našli s probodnutým krkem. Také oni pocházeli z města Wilmslow. V obou případech byly manželky nalezeny také s vyhrnutou noční košilí. Podobný scénář měly i zbylé vraždy.

Bývalý prokurátor oblasti Nazir Afzal řekl: „Je možné, že se mezi námi pohybuje sériový vrah. Všechny podobné případy je třeba řádně prozkoumat.“

Reklama

Výběr článků

Načítám