Hlavní obsah

Harrisová vyjela řešit migrační krizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ciudad de Guatemala

Americká viceprezidentka Kamala Harrisová v neděli dorazila do Guetemaly, což je její vůbec první zahraniční cesta od inaugurace. V úterý bude pokračovat do Mexika. Jedná se o součást snahy americké administrativy potlačit prudký nárůst počtu migrantů směřujících do Spojených států. Prezident Joe Biden dal řešení migrace Harrisové za úkol už na konci března.

Foto: Jacquelyn Martin, ČTK/AP

Viceprezidentku Harrisovou na letišti přivítal guatemalský ministr zahraničí Pedro Brolo

Článek

Viceprezidentka pak čelila ostré kritice politiků napříč politickým spektrem i médií, že se tématu dostatečně nevěnuje.

Kamala Harrisová: Kdo je Bidenova viceprezidentka, která přepisuje dějiny

Volby USA

„Musíme dát lidem pocit naděje, že pomoc je na cestě a když zůstanou (ve svých domovských zemích), situace se zlepší,” řekla viceprezidentka.

Bílý dům marně vysvětluje, co přesně viceprezidentka Harrisová dělá

Amerika

Nejvíce migrantů míří do USA ze států takzvaného „Severního trojúhelníku” (Guatemala, Honduras, Salvador). Obyvatelé své domovy opouštění zejména kvůli chudobě, násilí a vládní korupci.

Harrisová řekla, že plánuje „velmi otevřené a upřímné debaty” nejen s vládními činiteli, ale i představiteli tamní komunity, průmyslu a odboráři.

Bidenova migrační politika zkolabovala

Amerika

V táborech na mexicko-americké hranici bylo v dubnu zadrženo téměř 180 tisíc migrantů, což je nejvíce za posledních 15 let. Pohraniční stráž musí řešit také bezprecedentní počty dětských migrantů, které přes hranice často velmi nevybíravým způsobem dostávají převaděči.

Farmář našel na svém ranči pět malých migrantek. Byly hladové a vyzáblé

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám