Hlavní obsah

Desetiletý Američan uznán vinným ze zmrzačení bezdomovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DAYTONA

Soud ve floridské Daytoně ve čvrtek uznal vinným desetiletého chlapce ze zbití bezdomovce a vojenského veterána. Zranění Johna D'Amica byla poté, co jej v březnu na místní pláži chlapec se svým 17letým kamarádem napadl betonovým kvádrem, tak rozsáhlá, že musel podstoupit sérii operací, mimo jiné též plastickou operaci obličeje.

Článek

"Měli by ho držet dokud jim nebude moct dokázat, že to už nikdy nikomu znovu neudělá. Příště může někoho zabít," řekl D'Amico s obvazem přes levé oko po skončení přelíčení.

Soudce chlapce uznal vinným z těžkého ublížení na zdraví, o jeho trestu rozhodne 24. května. Chlapci bude buď vše podmíněně prominuto, nebo mu bude nařízeno navštěvování poradenství. V nejhorším případě by mohl být držen v instituci pro mladistvé do 21 let jeho věku. Prozatím byl propuštěn a stará se o něj jeho teta v Michiganu. Jeho komplici, sedmnáctiletému Jeremy Woodsovi, hrozí až 15 let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám