Hlavní obsah

Na bezdomovce na Floridě útočili desetiletí chlapci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DAYTONA BEACH

Brutálního útoku na bezdomovce se ve floridském městě Daytona Beach účastnili kromě sedmnáctiletého mladíka i dva desetiletí chlapci. Oba byli zadrženi a jsou zřejmě nejmladšími zatčenými v USA v souvislosti se sílící vlnou útoků mladistvých na staré lidi, zejména bezdomovce. Útoky na ně berou jako sport.

Článek

"Nejmladší osobě, která kdy byla zatčena za zločin, bylo třináct let," uvedl Michael Stoops z nevýdělečné Národní koalice bezdomovců. "Když mluvíme o desetiletých, znamená to, že jdeme stále níž."

Útok popsal seržant daytonské policie Billy Walden, podle kterého teenager a oba chlapci šli v devět večer po ulici, když v sousedství viděli 58letého bezdomovce Johna D'Amika. Začali na něj házet kamení. Sedmnáctiletý Jeremy Woods jej srazil, takže přepadl přes betonovou zídku. Když ležel, jeden z desetiletých kluků ho mlátil kusy betonu do hlavy. Při útoku chlapci poranili D'Amikovi jedno oko a nechali ho na místě útoku ležet potlučeného v krvi.

Woods a oba chlapci byli obviněni z těžkého násilného útoku vedoucímu k ublížení na zdraví. I oba desetiletí chlapci byli přivedeni ve středu k soudu v poutech a ve vězeňských mundůrech. Soudce jim přidělil veřejného obhájce. Kancelář prokurátora obdržela podklady k případu ve čtvrtek.

Rekordní počet útoků na bezdomovce

Jde o další v řadě útoků na bezdomovce, kterých bylo loni spácháno 142, přičemž ve dvaceti případech oběť zemřela, uvedla Národní koalice bezdomovců z Washingtonu, podle níž je to nejvíc za posledních deset let. Mnohých se účastnili mladiství.

Šest útoků mladistvých vloni zaregistrovali právě na Floridě. V lednu řádila ve floridském Fort Lauderdale trojice teenagerů, 17letý skejtař, 18letý kapitán hokejového týmu a jejich kamarád. Během jediného večera napadli tři bezdomovce. Pětačtyřicetiletého muže spícího na lavičce začal jeden nejprve mlátit do obličeje pálkou. Když umíral, stříleli do něj paintballovými míčky.

V květnu čtyři teenageři ubili v Oregonu 53letého bezdomovce, na kterého zaútočili palicemi a latěmi. Prorazili mu lebku. Jednomu z pachatelů bylo čtrnáct let. Dostali tresty od 22 do 35 let.

Ve Wisconsinu parta opilých mladíků zavraždila 49letého pumpaře a alkoholika, s nímž si před tím dali několik piv. Pak na něj začali házet latě, kamení a dokonce i jeho vlastní gril. Nakonec ho řezali do obličeje, aby zjistili, jestli ještě žije. Mrtvého nechali s hlavou v grilu pod igelitovým pytlem a doufali, že ho "sežerou zvířata".

Šokující videa

Mnozí teenageři se pří útocích natáčejí. Jedno zachycuje, jak čtveřice teenagerů z Lauderhillu bije, vleče a okrádá bezdomovce. Mladíci kvůli tomu čelí obvinění z ozbrojené loupeže. Jejich oběť se ale nenašla. Na dalším záznamu si útok na bezdomovce natáčela trojice chlapců, jednomu bylo jen 15 let, jak skáčou na povaleného muže.

Mnohé inspirovala videa ze série Bumfights, kde se za pár dolarů navzájem bijí dva bezdomovci. Zástupci bezdomovců se pak s filmaři úspěšně soudili. V jiném sporu dva producenti strávili ve vězení 180 dní, když neodpracovali veřejné práce, k nimž byli odsouzení za pořádání nelegálních pouličních bitek.

Reklama

Výběr článků

Načítám