Hlavní obsah

Dejte dětem i knihy popírající holokaust, nabádá učitelka z Texasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Jedna z vyšších představitelek školního obvodu ve městě Carroll v Texasu Gina Peddyová doporučila tamním učitelům, aby „vyrovnali“ výuku o holokaustu, rasismu či otrokářství. Pokud američtí učitelé v současnosti nabízejí studentům knihy odsuzující tato témata, měli by podle ní nabízet stejný počet knih s názory druhé strany.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Peddyová dala doporučení učitelům v pátek na setkání školní rady obvodu Carroll, která řešila stížnost rodičů na jednu učitelku čtvrté třídy. Ta měla ve třídě číst z knihy zaměřené na boj proti rasismu. Učitelku za to školní rada pokárala.

Členové rady schůzku nahrávali a audiozáznam poskytli televizní stanici NBC.

„Vzpomeňte si na koncept zákona 3979,“ říkala Peddyová na nahrávce. Připomněla tím texaský zákon, který nařizuje učitelům předložit několik perspektiv při výuce témat, jež společnost považuje za kontroverzní a hodně probíraná.

Texas může nadále zakazovat potraty, rozhodl soud

Amerika

„Takže pamatujte na to, že pokud máte knihu o holokaustu, měli byste mít protikladnou knihu, která se na věc zaměřuje z jiné perspektivy,“ dodala Peddyová.

Když se jeden z jejích kolegů dotázal, jak chce zpochybňovat holokaust, odpověděla mu: „Věř mi, někteří to už zkoušeli.“

Učitelka v Texasu sundala roušku a schválně dýchala na studentku

Koktejl

Peddyová na další dotazy kolegů ani následně médií nereagovala.

Mluvčí obvodu Carroll Karen Fitzgeraldová uvedla, že se distrikt snaží pomoci učitelům s dodržováním místních zákonů.

„Víme, že naši učitelé si nejsou jistí s posledními zákonnými požadavky. Chceme je podpořit při zajišťování veškerého potřebného materiálů a zdrojů. Nebudeme nařizovat žádné odstraňování knih a nebudeme kvůli tomu ani zavírat knihovny,“ uvedla Fitzgeraldová.

Reklama

Výběr článků

Načítám