Hlavní obsah

Brazilský prezident nemůže přestat škytat. Přijali ho do nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brasília

Brazilský prezident Jair Bolsonaro byl ve středu přijat do vojenské nemocnice v metropoli Brasília. Podle vyjádření jeho kanceláře si v posledních dnech stěžoval na chronickou škytavku. Podstoupí proto testy a lékaři jej budou pozorovat.

Foto: Adriano Machado, Reuters

Brazilský prezident Jair Bolsonaro

Článek

Server Globo napsal, že Bolsonara trápily bolesti břicha. Brazilského prezidenta provázejí zdravotní problémy od roku 2018, kdy jej na předvolebním mítinku pobodal jeden z jeho odpůrců do břicha.

Lékaři chtějí Bolsonara pozorovat 24 až 48 hodin, po tuto dobu ale prezident nemusí být nutně v nemocnici, uvedla ve vyjádření Bolsonarova kancelář.

„Cítí se v pořádku a je mu dobře,” pokračuje sdělení. Podle serveru Globo však prezident zrušil svůj program na středeční dopoledne.

Brazílie má půl milionu obětí covidu, lidé demonstrují proti prezidentovi

Amerika

Bolsonara napadl útočník v září 2018 a způsobil mu vážná zranění břicha. Politik byl převezen do nemocnice v kritickém stavu, podle lékařů tehdy ztratil asi 40 procent krve. Od té doby podstoupil několik operací.

Bolsonaro se z covidu vyléčil, teď onemocněla jeho žena

Koronavirus

Bolsonara provázejí i jiné zdravotní komplikace. Loni v červenci se nakazil koronavirem, z něhož se pak zotavil. Podle agentury Reuters při veřejných vystoupeních z posledních měsíců trpěl kašlem a v nedávné době jej začala trápit i škytavka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám