Hlavní obsah

Bill Gates údajně rád ponižoval zaměstnance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Život pětašedesátiletého Billa Gatese je v poslední době propírán vzhledem k jeho rozvodu a vztahu s Jeffreym Epsteinem. V úterý server Insider navíc přinesl svědectví čtyř bývalých zaměstnanců Microsoftu, kteří Gatese popsali jako muže, který na své zaměstnance často křičel, někteří mluví o šikaně. Jiní ho brání, že v Gatesově chování nebylo nic osobního, šlo pouze o jeho styl komunikace.

Foto: Profimedia.cz

Bill Gates

Článek

Podle bývalých zaměstnanců nepatřil Bill Gates mezi ty šéfy, kteří by si brali servítky. Jednou z jeho nejoblíbenějších hlášek prý byla věta „tohle je ten zas***ě nejstupidnější nápad, kterej jsem kdy slyšel“, se kterou častoval kohokoliv, s kým nesouhlasil.

„Mít schůzku s Billem znamenalo jen příležitost nechat na sebe řvát, případně pokoušet se řvaní vyhnout,“ uvedl jeden z bývalých vysoce postavených manažerů Microsoftu, který si přál zůstat v anonymitě.

Maria Klaweová, v letech 2009 až 2015 členka představenstva Microsoftu, o Gatesovi prohlásila, že je „člověkem, který si myslí, že obvyklá pravidla chování se na něj nevztahují“.

Za rozvodem Gatesových může být i Billovo záletnictví

Koktejl

Gates se podle ní vždy choval, jako by byl ten nejchytřejší člověk v místnosti, například nechtěl vůbec nic slyšet o diverzitě ve společnosti. „Snažíš se zničit mou společnost?“ měl řvát na každou manažerku, která problém diverzity nadhodila.

Prostě nezvládá lidské interakce, tvrdí jeho zastánci

Nařčení ostře odsoudil tiskový mluvčí Billa Gatese, který tvrzení Gatesových kritiků označil za „hrubé překroucení“ jeho činů a chování. Na Gatesovu obranu přispěchali i jiní zaměstnanci.

Jak Bill Gates potkal Melindu aneb 27 let manželství plného výzev

Koktejl

Tvrdí, že Gates řval na všechny stejně a nebylo v tom nic osobního. Byl to prostě jeho způsob komunikace. Jedna ze zaměstnankyň si na něm naopak cení jeho upřímnosti, i když uznávala, že jeho styl vedení mohl jiné zaměstnance zastrašovat.

„Neví, jak žertovat nebo jak se s lidmi spojit,“ uvedla další ze zaměstnankyň, která osobní schůzky s Gatesem označila za „podivné“.

„Když vám řekl, že se mu líbí vaše vlasy, tak se s vámi nepokoušel flirtovat. Prostě se mu líbily vaše vlasy,“ vysvětlila. „Je prostě trochu zvláštní lidské stvoření, co se sociálních interakcí týká,“ uzavřel jeden ze současných zaměstnanců.

Reklama

Výběr článků

Načítám