Hlavní obsah

Američanka, která v honbě za kliky a lajky zastřelila přítele, dostala půl roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Dvacetiletá Američanka Monalisa Perezová, jež v červnu ve snaze získat sledovanost na videokanálu Youtube, nedopatřením zastřelila svého přítele, odešla od soudu s půlročním trestem.

Foto: Vlog Monalisa

Monalisa Perezová a Pedro Ruiz

Článek

Perezová na o dva roky staršího Pedra Ruize vystřelila ze třiceti centimetrů z pistole Desert Eagle v domnění, že kulku ráže .50 zastaví encyklopedie s tuhou vazbou, kterou mladík třímal na hrudi. Fatálně se však mýlila a morbidní experiment před zraky celé rodiny skončil tragicky. Ve čtvrtek o tom informovala BBC.

Obhájce Perezové James Brue u soudu namítal, že byla střelba před dvěma kamerami a třiceti příbuznými včetně tříletého dítěte nápadem Ruize. Mladík také vše připravil. [celá zpráva]

Soud v Minnesotě k tomu přihlédl a vzal v potaz, že je Perezová matkou dvou dětí, které se zastřeleným mladíkem zplodila. Trest tak bude mít kombinovaný. Stráví vždy deset dní za mřížemi a deset dní v domácím vězení. Za mřížemi tak pobyde celkem 90 dní. Následovat bude desetiletá podmínka.

Odsouzená dívka má navíc doživotní zákaz vlastnit nebo nakládat se zbraněmi a nesmí svůj příběh zpeněžit.

Pár spustil vlastní videokanál na Youtube letos v březnu. Chtěl lidem ukázat, jak žijí teenageři, kteří jsou rodiči. Perezová na Twitteru avizovala, že příští díl bude kontroverzní, a dodávala, že to nebyl její nápad.

Reklama

Výběr článků

Načítám