Hlavní obsah

Američané mají nejvíce obětí koronaviru na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Počet Američanů, kteří zemřeli po nemoci covid-19, přesáhl 600 tisíc. To je nejvíce ze všech zemí světa. Vyplývá to z údajů americké Univerzity Johnse Hopkinse (JHU), která vývoj pandemie podrobně mapuje.

Foto: Agustin Marcarian, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Spojené státy zároveň evidují nejvyšší počet potvrzených případů koronavirové nákazy, od začátku pandemie téměř 33,5 milionu.

Nejnovější tragickou bilanci země překonala v době, kdy se cíl amerického prezidenta Joea Bidena naočkovat do 4. července 70 procent dospělých Američanů jeví jako čím dál méně splnitelný.

Naočkujte se, nebo běžte na pracák. Americký soud smetl stížnost pracovníků v nemocnici

Koronavirus

Nejméně jednu dávku vakcíny proti covidu-19 obdrželo v USA přes 173 milionů lidí, tedy zhruba 52 procent populace. Asi 43 procent populace, tedy 144 milionů Američanů, bylo podle amerického Střediska pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) plně naočkováno. Za plně očkované CDC považuje lidi, u nichž od finálního očkování uplynuly nejméně dva týdny.

Johnson & Johnson vyhodí 60 milionů vakcín

Koronavirus

Na komplikace spojené s koronavirovou nákazou k úterku v USA podle JHU zemřelo 600 159 lidí, což je nejvíce na světě. Druhou a třetí nejvyšší bilanci úmrtí evidují Brazílie (488 228 mrtvých) a Indie (377 031 mrtvých).

Reklama

Výběr článků

Načítám