Hlavní obsah

Jih USA zasáhly bouře s tornády

Jih Spojených států v sobotu večer opět zasáhly silné bouře, které byly na některých místech doprovázeny tornády. Řádění živlů nepřežili nejméně dva lidé, informovala v neděli agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky bouře v TexasuVideo: AP

 
Článek

Jistý muž na jihozápad od Memphisu ve státě Tennessee utrpěl zranění, když se při tornádu vznesl mobilní dům, v němž bydlí, a on z něj vypadl. Stát Mississippi bičovaly v sobotu večer a v noci vydatné lijáky, které se pak přesunuly do sousední Alabamy.

Studenti Mississippské státní univerzity se ukryli ve sklepích a chodbách budov, když se k univerzitnímu areálu přiblížilo tornádo. Nikdo neutrpěl zranění, poškozena nebyla ani žádná z budov, v kampusu jsou ale popadané stromy.

Foto: Laura McKenzie, ČTK/AP

Následky řádění tornáda ve městě Franklin v Texasu

Na východě Texasu ve městě Lufkin zemřely dvě děti ve věku tří a osmi let poté, co vichr vyvrátil strom a ten se zřítil na zadní sedadla auta, v němž seděly. Jejich rodičům na předních sedadlech se nic nestalo.

Přívalové lijáky na některých místech způsobily bleskové záplavy, ve státech Texas, Mississippi, Louisiana a Arkansas bylo v sobotu pozdě večer více než 140 000 domácností bez dodávek elektrického proudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám