Hlavní obsah

Pomozte dopadnout bin Ládinova syna, dostanete přes 22 milionů, nabízejí USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spojené státy vypsaly odměnu ve výši milionu dolarů (asi 22,5 milionu korun) výměnou za informace, které by vedly k dopadení Hamzy bin Ládina, nejmladšího syna zabitého vůdce teroristické sítě al-Káida Usámy bin Ládina. Odborníci na terorismus upozorňují na sílící Hamzův vliv. Obávají se, že by mohl islámské radikály, zvláště nyní po rozprášení organizace Islámský stát, opět sjednotit.

Foto: Profimedia.cz

Hamza bin Ládin na nedatované fotografii

Článek

Bin Ládinův nejmladší syn se k al-Káidě přidal v roce 2015 a od té doby se pravidelně objevuje na nahrávkách a videích, v nichž vyzývá k útokům a hrozí Spojeným státům a zemím NATO. Washington oznámil, že odměnu vyplatí výměnou za pomoc při jeho dopadení ve kterékoli zemi.

Vloni v srpnu se objevila informace, že se Hamza bin Ládin oženil, za manželku pojal dceru jedné z hlavních postav teroristických útoků z 11. září 2001 Muhammada Atty, napsal německý deník Bild. Svatbu měl potvrdit nevlastní bratr Usámy Ahmad al-Attas.

Hamzův otec Usáma bin Ládin byl zabit 2. května 2011 při akci speciálního amerického komanda v Abbottábádu poblíž pákistánské metropole Islámábádu. Jeho tělo bylo poté vhozeno do Arabského moře.

Reklama

Výběr článků

Načítám