Hlavní obsah

Třináctiletá Američanka, jejíž rodiče loni zavraždili, utekla po čtvrt roce únosci

Po čtvrt roce našli ve čtvrtek v USA 13letou Jayme Clossovou, jejíž rodiče byli v půlce října zastřeleni v domě na samotě u Gordonu ve státě Wisconsin. Dívka byla tehdy unesena. Podařilo se jí po třech měsících utéci a požádala o pomoc ženu, která venčila psa. Policie mnoho podrobností k případu nezveřejnila, ale uvedla, že podezřelý z vraždy rodičů byl krátce po objevení dívky zadržen.

Foto: ČTK/AP

Jayme Clossová

Článek

Policie pak oznámila: „Slíbili jsme, že dostaneme Jayme domů, a dnes se nám podařilo splnit slib.“ Dodala, že dívka byla objevena v 16:43 místního času.

Místní televizní stanice KARE uvedla, že dívka byla objevena v malé osadě S. Eau Claire Acres Circle asi deset kilometrů východně od Gordonu. Listu Minneapolis Start Tribune řekla učitelka místní školy Kristin Kasinskasová, že sousedka venčící svého psa, kterou doprovázela špinavá dívka, zabušila na její dveře a řekla: „Toto je Jayme Clossová. Zavolejte 911.“ Dodala, že když venčila psa, dívka k ní přišla a požádala o pomoc.

Vyhublá dívka se slepenými vlasy, v botách, které jí byly velké, strávila v učitelčině domě asi dvacet minut, přičemž odmítla nabízené jídlo a pití. Manžel učitelky Peter Kasinskas dodal, že dívka příliš nedávala najevo emoce. Clossová pak byla odvezena do nemocnice a následně předána příbuzným.

Šerif oznámil, že krátce poté, co se dívka objevila, byl zadržen 21letý podezřelý. Více neuvedl vzhledem k probíhajícímu vyšetřování.

Foto: Jeff Baenen, ČTK/AP

Dúm Clossových v Barronu, kde byli nalezeni zastřelení rodiče

Těla rodičů ve věku 56 a 46 let byla objevena 15. října 2018 v osamělém domě v Barronu ve státě Wisconsin. Tísňová linka přijala volání z mobilního telefonu z domu, kde rodina žila. I když bylo v pozadí jen slyšet podezřelý hluk a nikdo nic neříkal, vyrazila na místo hlídka. O čtyři minuty později tam našla mrtvé rodiče, dívka v domě nebyla. Policie po ní pak vyhlásila pátrání s tím, že byla odvedena z domu neznámou osobou, která má zřejmě střelnou zbraň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám