Hlavní obsah

Muž stíhaný pro vraždu Bushova kardiologa se zastřelil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houston

Američan, na kterého byl vydán zatykač kvůli vraždě kardiologa někdejšího prezidenta George Bushe staršího, se v pátek zastřelil. Podle agentury AP, která se odvolává na houstonskou policii, proti sobě obrátil zbraň, když se ho snažili zatknout.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Kardiochirurg Mark Hausknecht s bývalým prezidentem Georgem H.W. Bushem

Článek

Bushův lékař Mark Hausknecht byl zavražděn 20. července v Houstonu. Policie napřed nikoho nepodezírala, ale tento týden na základě udání vydala zatykač na 62letého bývalého policistu Josepha Jamese Pappase. Zřejmě chtěl pomstít svou matku, jež před 20 lety zemřela Hausknechtovi na operačním stole. [celá zpráva]

Policisté v pátek Pappase našli díky upozornění od místního dělníka. „Když dorazila druhá policejní jednotka, Pappas se zastřelil jednou ranou do hlavy,” sdělil šéf houstonské policie Art Acevedo.

Foto: ČTK/AP

Hledaný Joseph James Pappas

Úřady již dříve varovaly, že Pappas může být nebezpečný, ozbrojený, se sklony k sebevraždě. Při prohlídce bydliště podezřelého policie našla důkazy, které ho spojují se zabitím Hausknechta, napsala agentura AP.

Pětašedesátiletý lékař Hausknecht zemřel v Houstonu při ranní cestě na kole do práce. Pappas, který jel za ním, ho předjel a dva bloky dále si na něj počkal a zblízka na něj vypálil tři rány.

Pachatel z místa činu ujel, ale vidělo ho několik svědků a byl také zachycen na záběrech bezpečnostní kamery.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám