Hlavní obsah

V USA zavraždili známého kardiologa, policie mluví o 20 let staré zášti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houston

V Texasu pátrají po bývalém policistovi z Houstonu kvůli vraždě známého kardiologa Marka Hausknechta. Chirurg, který ošetřoval i bývalého prezidenta George Bushe staršího, byl zastřelen ve dne 20. července, když jel na kole, uvedl list Houston Chronicle. Za chladnokrevnou vraždou může podle policie stát desítky let stará zášť.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Kardiochirurg Mark Hausknecht s bývalým prezidentem Georgem H.W. Bushem

Článek

Policie, která zveřejnila podobu 62letého Josepha Jamese Pappase uvedla, že hledaný je ozbrojený a nebezpečný. O jeho vině téměř nepochybuje. „Jsme rozhodně přesvědčeni, že tento muž je vrah. Potřebujeme ho najít,“ uvedl šéf houstonské policie Art Acevedo.

Za nebezpečného policisté Pappase označili i kvůli jeho výcviku - třicet let pracoval u sboru jako ozbrojený policista. Současně ale nevylučují ani jiné vyústění případu, jelikož podle textových zpráv, které Pappas poslal během posledních dní, má zjevné sebevražedné úmysly.

Foto: ČTK/AP

Hledaný Joseph James Pappas

Policie po Pappasovi začala pátrat tento týden na základě anonymního udání, které ale neupřesnila. Vyšetřovatelé jsou přesvědčeni, že znají i motiv činu. „Vypadá to, že za tím může být dvacet let stará zášť,“ řekl policejní šéf Acevedo. Hausknecht operoval Pappasovu matku, ta však umřela na operačním stole.

Vražda byla podle policie pečlivě naplánovaná. „Nevím, kdy se to rozhodl udělat, ale dobře vím, jak byla vražda spáchána, že jí předcházelo dlouhé plánování,“ dodal velitel policie.

Kamery zachytily, jak za 65letým Hausknechtem jel další cyklista, předjel ho a o dva bloky dál zastavil, obrátil se a počkal si na něj. Když jel lékař kolem hlučného staveniště, zastřelil ho dvěma ranami. Chirurg byl na místě mrtvý. Střelec pak odjel.

Podle místních médií několik dní po zločinu Pappas nabídl ne webu některé z věcí, které vlastnil, včetně pistole, pušky a taktické vesty. Když policie ve středu provedla prohlídku jeho domu, zjistila, že se zbavil mnoha věci, ale nechat tam střelnou zbraň a několik pouzder. Podle sousedů jezdil často na kole.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám