Hlavní obsah

De Niro má nízké IQ, protože ho boxeři bouchali do hlavy, reagoval Trump na hercovu kritiku

– Washington

Prezident USA Donald Trump cítil potřebu reagovat na kritiku od oscarového herce Roberta De Nira, kterého na Twitteru označil za vymlácenou hlavu s nízkým IQ. Reagoval tak na De Nirův výstup při nedělním předávání divadelních cen Tony, během kterého herec Trumpa počastoval vulgárním výrazem.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Robert De Niro při udílení divadelních cen Tony

Článek

„Individuum s velmi nízkým IQ Robert De Niro utržilo ve filmech od opravdových boxerů příliš mnoho úderů do hlavy,“ napsal Trump s tím, že jeho vystoupení viděl a že se choval jako vymlácená palice. Původní tweet ovšem smazal, protože ve větě, v níž se vysmívá De Nirově nízkému intelektu, udělal chybu ve slově too (příliš).

De Niro dostal jednoho ze svých Oscarů za fenomenální ztvárnění postavy boxera střední váhy Jakea LaMotty ve filmu Martina Scorseseho Zuřící býk z roku 1980. Za roli byl oceněn i Zlatým glóbem.

Původní Trumpův tweet, který prezident smazal kvůli pravopisné chybě

Při nedělním ceremoniálu De Niro prohlásil: „Chci říct jediné. Fuck Trump!”

Už v minulosti se herec nechal slyšet, že by současnému americkému prezidentovi dal nejradši pěstí.

V pondělí se pak De Niro omluvil Kanaďanům za Trumpovo chování, které označil za idiotské. Reagoval tak na prezidentův spor s kanadským premiérem Justinem Trudeauem. Nesoulad mezi Trumpem a Trudeauem, který se týká cel na dovoz hliníku a oceli do USA, se vyhrotil po zasedání skupiny sedmi ekonomicky nejvyspělejších zemí G7. [celá zpráva]

„Asi nepoznal, že ekonomika má historicky nejvyšší zaměstnanost a že mnoho společností se vrací zpět do země,” napsal Trump s tím, aby se herec probral. Míra nezaměstnanosti v USA ale není v současnosti historicky nejnižší, v květnu 2018 dosáhla 3,8 procenta, čímž se vyrovnala dubnu 2000. Historicky nejnižší míru nezaměstnanosti zažily USA v květnu 1953, a to 2,5 procenta.

De Niro patří v uměleckých kruzích k nejhlasitějším odpůrcům republikánské hlavy státu, během předloňské volební kampaně také podporoval neúspěšnou demokratickou prezidentskou kandidátku Hillary Clintonovou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám