Hlavní obsah

Spojené státy zasáhly sněhové bouře, zrušeny byly stovky letů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Spojené státy zasáhly jarní bouře. Na některých méstech napříč celou zemí napadlo až 30 centimetrů sněhu, což způsobilo nemalé komplikace v dopravě. Zrušeny byly stovky letů. Kvůli bouřím zemřeli již tři lidé, informovala AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Spojené státy zasáhly sněhové bouře, zrušeny byly stovky letůVideo: Reuters

 
Článek

Jednou z obětí je dvouletá holčička, která spala v obytném přívěsu v Haughtonu v Louisianě, když na vozidlo spadl strom. Uvnitř byli čtyři dospělí a další malé dítě, ale těm se nic nestalo.

V Nebrasce na silnici ztratil na náledí kontrolu nad automobilem jednašedesátiletý muž. Narazil do tahače, který uvízl v bouři. Muž na místě zemřel.

Situace v Madisonu v Jižní Dakotě

Bouřkový systém doprovází husté sněžení nebo déšť a také prudký vítr. V sobotu na několik hodin jarní sněhová bouře znemožnila na mezinárodním letišti Minneapolis-St.Paul provoz. Zrušeny tak byly stovky letů.

Letiště uvedlo, že sněžení bylo příliš prudké na to, aby šlo ranveje a letouny udržet v provozuschopném stavu.

Foto: Anthony Souffle/Star Tribune, ČTK/AP

Sněhová nadílka v Minnesotě

Mluvčí letiště Patrick Hogan oznámil, že zrušeno bylo 469 letů. V

Mnoho sněhu napadlo v Jižní Dakotě, Minnesotě a Wisconsinu. Arkansaským městečkem Ozark Mountain se prohnalo tornádo a zranilo čtyři lidi.

Foto: Nebraska State Patrol, ČTK/AP

Sněhová bouře v Nebrasce

Bouře se mají podle předpovědí přesouvat v příštím dnu dále na východ. Ve Wisconsinu už v noci napadalo přes 20 centimetrů sněhu. V severní části státu má sněžit až do nedělního večera a mohlo by připadnout dalších 20 centimetrů sněhu. Na místě fouká silný vítr, takže se tvoří návěje. U Michiganského jezera hrozí zaplavení oblastí na jeho březích. Na severu státu zůstalo bez elektřiny téměř 4000 zákazníků.

Situace v Traverse City ve státě Michigan

Špatné podmínky na silnicích přetrvávají v Jižní Dakotě a policie vyzvala řidiče, aby se na silnice nevydávali, protože vánice omezuje viditelnost.

Foto: Nebraska State Patrol, ČTK/AP

Následky sněhové bouře v Nebrasce

Nynější sněžení je součástí bouřkového systému, který zasáhl oblast sahající od Mexického zálivu na jihu USA až po Velká jezera na severu. Systém oblast sužuje od pátku.

Foto: Anthony Souffle/Star Tribune, ČTK/AP

Sněhová nadílka v Minnesotě

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám