Hlavní obsah

Student natočil zásah jednotky SWAT ve třídě školy, kde se střílelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parkland

Agentura AP zveřejnila záběry ze zásahu speciální policejní jednotky po střelbě na škole ve floridském městě Parkland. Natočil je jeden ze studentů, který spolu s ostatními čekal na vysvobození usazen ve třídě. Je na nich vidět, jak studenti po příchodu příslušníků jednotky SWAT zvedají ruce na znamení, že nejsou ozbrojeni.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

SWAT zajistila tříduVideo: AP

 
Článek

Policie za střelce označila devatenáctiletého Nicolase Cruze, který býval studentem školy, kde útočil. Po činu se mu nejdříve podařilo dostat z kampusu lstí, kdy se přimíchal se mezi utíkající mládež. Krátce nato byl přesto dopaden.

ČTĚTE TAKÉ

O život Cruz připravil sedmnáct lidí. Dalších třináct jich bylo se zraněním převezeno do nemocnice. Pět z nich je v kritickém stavu. [celá zpráva]

Cruz zaútočil zvlášť podlým způsobem; do školy se vypravil s kouřovými granáty a plynovou maskou na čele. Před útokem tak spustil požární alarm. Studenti si proto mysleli, že jde o cvičení, který prý nedávno proběhlo, nebo že skutečně hoří.

Foto: Social Media, Reuters

Příslušník jednotky SWAT na místě činu

Reklama

Výběr článků

Načítám