Hlavní obsah

V New Yorku najel řidič do skupiny lidí, jednoho zabil, další zranil

New York
Aktualizováno

Před barem v newyorské čtvrti Queens najel v neděli brzy ráno řidič do skupiny lidí. Jednoho zabil a pět dalších zranil. Z místa činu ujel, uvedla stanice CBS, ale byl dopaden.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Podle svědků skupina osob opustila kolem půl páté ráno místního času bar na Richmond Hill, když spatřila, jak na chodníku jeden muž bije druhého. Někteří na něj začali křičet, aby toho nechal, když vjelo na chodník auto a narazilo do nich.

„Viděla jsem pár kluků, kteří se rvali,“ řekla Milagros Urbinová, která tam bydlí. „Náhle jsem uviděla bílé auto jedoucí po chodníku. Bylo to bláznivé, křičeli. Křičeli ještě předtím, než se auto rozjelo podél chodníku.“

Policie uvedla, že řidič srazil šest lidí, z nichž jeden, 22letý, byl prohlášen za mrtvého na místě činu. Zbylých pět převezli do nemocnice, jeden z nich je v kritickém stavu. Při předchozí rvačce byli dva lidé pobodáni. I oni skončili v nemocnici.

Podle detektivů za vším stála hádka o parkovací místo. Rozhořčený řidič vystoupil z auta a pobodal další dva lidi na prsou. Pak se vrátil do auta, rozjel se a na chodníku srazil pět kolemjdoucích.

Newyorská policie podle agentury AP uvedla, že se nejednalo o teroristický čin.

Policie už zadržela jednu osobu – později se ukázalo, že to byl řidič bílé Hyundai Sonaty, který najel do lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám