Hlavní obsah

Vrah v kostele v Texasu střílel oběti metodicky jednu po druhé do hlavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Devin P. Kelley, který při nedělní mši v kostele v texaském Sutherland Springs postřílel 26 lidí a 20 dalších zranil, postupoval chladnokrevně, metodicky a své oběti střílel do hlavy. Podle listu The New York Times to prokázalo video z kamery v kostele. Kelley nerozlišoval, zda vraždí dítě, ženu nebo starce.

Foto: Handout, Reuters

Baptistický kostelík v texaském Sutherland Springs, kde propuštěný příslušník amerického letectva pozabíjel 26 lidí

Článek

Střelba podle nejmenovaného zdroje z vyšetřování trvala sedm minut. Kelley vyzbrojen útočnou puškou své oběti střílel postupně do hlavy z bezprostřední blízkosti. Úřady odmítly sdělit, zda video zveřejní, uvedl NYT.

Už ale potvrdily jména všech obětí, mezi nimiž je deset žen, sedm mužů, osm dětí a plod v těle zavražděné těhotné ženy. Nejmladší oběti byl rok a půl, nejstarší 77 let. Osm obětí bylo členy jedné rodiny a Kelley zastřelil také 14letou dceru místního baptistického pastora.

Foto: Texas Department of Safety/Handout, ČTK/AP

Devin Patrick Kelley

Zbraně chtěl pronést i na základnu

Šestadvacetiletý bývalý příslušník amerického letectva Kelley po masakru ujel, ale před tím ho postřelil jeden duchapřítomný svědek. Kelley později v autě spáchal sebevraždu, oznámila policie.

Kelley vlastnil legálně hned několik zbraní, ačkoliv byl před pěti lety odsouzen za napadení manželky a dítěte. Letectvo v pondělí přiznalo, že se stala chyba a Kelleyho jméno nebylo zaneseno do registru odsouzených.

The New York Times napsaly, že Kelley se navíc už před lety pokoušel pronést nepovoleně zbraně na leteckou základnu Holloman v Novém Mexiku, kde vyhrožoval svým nadřízeným. Rovněž strávil nějaký čas v psychiatrické léčebně, odkud také utekl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám