Hlavní obsah

Islámský stát se hlásí k útoku v Nevadě, střelec prý konvertoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Islámský stát se přihlásil k pondělní střelbě v americkém Las Vegas, která si vyžádala více než 58 mrtvých a přes 500 zraněných. Teroristé to oznámili prostřednictvím své tiskové agentury. Střelec podle ní údajně před několika měsíci konvertoval k islámu. Americké úřady popřely, že by existoval jakýkoliv důkaz o napojení střelce na mezinárodní terorismus.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba v Las Vegas zachycená návštěvníkem koncertuVideo: Reuters

 
Článek

"Útok v Las Vegas byl proveden vojákem Islámského státu v reakci na výzvy napadnout koaliční cíle," uvedla propagandistická agentura Amak s odkazem na koalici vedenou Spojenými státy, která bojuje proti oddílům Islámského státu v Sýrii a Iráku.

"Útočník z Las Vegas před několika měsíci konvertoval k islámu," tvrdí agentura.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Střelba si vyžádala více než stovku zraněných.

Vazbu teroristické organizace na masakr v Las Vegas nelze bezprostředně ověřit. Islámský stát se občas hlásí k akcím, se kterými nejspíš nemá přímé spojení, ale u kterých se cítí být inspirátorem.

Z dosavadních informací americké policie nevyplývá, že by střelba v Nevadě byla teroristickým aktem s islamistickým pozadím. Vrah Stephen Paddock, který spáchal sebevraždu, podle policistů nebyl napojen na žádnou radikální organizaci. Jeho motiv je nejasný. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám