Hlavní obsah

Všude kolem padala k zemi bezvládná těla. Svědci líčí masakr na festivalu v Las Vegas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas
Aktualizováno

Zdálo se, že ta střelba nikdy neskončí. Vyděšení lidé nevěděli, odkud hrozba přichází. Zprvu se proto jen bezmocně krčili k zemi. V davu v té době již padali k zemi mrtví a zranění. Účastníci country festivalu Route 91 Harvest popsali hrůzu, kterou při nedělní noční střelbě v Las Vegas prožili. Při masakru zemřelo nejméně 58 lidí a přes 500 jich utrpělo zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Svědek zachytil střelbu na festivalu v Las VegasVideo: Reuters

 
Článek

Čtyřiašedesátiletý Stephen Paddock, jehož motiv zatím není znám, začal střílet z nejméně 8 zbraní do davu lidí v neděli večer (pondělí ráno SELČ) při koncertu zpěváka Jasona Aldeana. [celá zpráva]

„Byl jsem blízko pódia. Asi šest řad od něj, (Aldean) zrovna zpíval,“ vybavuje si podle CNN účastnice koncertu Monique Dumasová poslední okamžiky před útokem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba v Las Vegas zachycená návštěvníkem koncertuVideo: Reuters

Když masakr začal, Dumasová i její sestra Rachel Dekerfová si nejdřív myslely, že slyší zábavní pyrotechniku. „Uslyšely jsme něco jako rozbíjení skleněných lahví. Začaly jsme se rozhlížet a o několik vteřin později jsme uslyšely takové ,pop, pop, pop'. Nejdřív jsme si myslely, že jde o rachejtle,“ řekla Dumasová Sky News. Byla to ale střelba z automatické zbraně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Střelba v Las VegasVideo: AP

Hororový výjev

„Viděli jsme, jak těla zastřelených lidí padala na zem. Kvůli koncertu to bylo hodně osvětlené, viděli jsme na zemi nahromaděné desítky těl. Uvědomili jsme si, že se před námi odehrává masakr,“ cituje Sky News dalšího svědka Jacka Freedmana.

Lidé padali jeden na druhého

„Střelba pořád nepřestávala, trvala deset nebo patnáct minut. Utíkali jsme, abychom si zachránili holý život,“ líčila CNN Dekerfová. Pořadatelé ve žlutých tričkách na účastníky koncertu křičeli, aby utíkali.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Jedna ze svědkyň masakru v Las Vegas nedaleko místa střelby.

Na místě rychle propukla panika. Zoufalí lidé padali jeden na druhého. „Každý se schovával, kde mohl. Schovávali se na tribunách, za sloupy, kde to šlo. Každý nám říkal, abychom utíkali tak rychle, jak můžeme. Běželi jsme s manželem k autu a také pod ním se schovávali lidé,“ uvedla Dumasová.

Než policie útočníka zneškodnila, stačil zastřelit nebo postřelit na tři stovky lidí.  [celá zpráva]

Související témata:

Výběr článků

Načítám