Hlavní obsah

Nestřílejte na hurikán, varoval šerif v reakci na šířící se žertík

Právo, BBC, doh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DeLand

Nečekaně velký ohlas vzbudil internetový žertík vyzývající Američany ke střelbě na hurikán Irma. Skupina na sociální síti Facebook, kterou založil Ryon Edwards z floridského města DeLand, přitáhla v krátké době zhruba 86 tisíc uživatelů.

Foto: Paul Chiasson/The Canadian Press , ČTK/AP

Hurikán Irma při úderu na floridské pobřeží

Článek

Lidé začali přidávat fotografie s pistolemi a puškami mířícími na oblohu s výhrůžnými vzkazy. „Tady je náš domov, nikdo nás nebude vyhánět z našeho území!“ zněl jeden z nich. Objevil se i návod, jak pálit do hurikánu, aby kulka nesená větrným vírem střelce nezasáhla.

Přestože šlo o recesistickou skupinu, zdaleka ne všichni měli pro nadsázku pochopení. Úřad šerifa floridského okrsku Pasco dokonce vydal důrazné varování, aby se lidé nesnažili hurikán palbou ze svých zbraní zastavit.

„Aby bylo jasno, nestřílejte do hurikánu Irma. Nezměníte jeho směr, a ještě to bude mít velmi nebezpečné vedlejší účinky,“ napsal úřad na oficiálním Twitteru.

„Více než 99 procent lidí má zdravý rozum. Ale my policisté se potkáváme s tím zbylým jedním procentem, proto se k nim snažíme toto varování dostat,“ dodal později šerif Chris Nocco.

Reklama

Související články

Počet obětí hurikánu Irma stoupá

Hurikán Irma zabil na Kubě nejméně deset lidí ve čtyřech různých regionech, informovaly místní úřady. Celkový počet jeho obětí v Karibské oblasti stoupl na 38,...

Výběr článků

Načítám