Hlavní obsah

V Alabamě popravili trojnásobného vraha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Roberta Melsona (46), odsouzeného za trojnásobnou vraždu během loupeže v rychlém občerstvení, popravili ve čtvrtek v alabamské věznici. Byla to už druhá letošní poprava v tomto americkém státě, uvedla agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Popravčí komora

Článek

Melson spolu s komplicem přepadl 16. dubna 1994 restauraci Popeye´s ve městě Gadsden. Čtyři zaměstnanci se před nimi schovali v mrazáku, ale Melson ho otevřel a zahájil na ně palbu. Vypálil pět ran. Nathaniel Baker, Tamika Collinsová a Darrell Collier byli na místě mrtví, přeživší Bryant Archer se dokázal odplazit pro pomoc. Také identifikoval Melsonova komplice jako bývalého zaměstnance restaurace. Oba lupiči se zmocnili 1200 dolarů (necelých 36 tisíc korun podle tehdejšího kurzu).

Melson byl uznán vinným a odsouzen k smrti. Svědčily proti němu otisky jeho boty za restaurací a jeho výpověď, že v den činu byl s bývalým zaměstnancem restaurace, kterého identifikoval Archer.

Trest byl vykonán za pomoci smrtící injekce.

Melsonův obhájce neuspěl s námitkou, že v současném složení smrtící injekce je midazolam, který nemá dostatečně silné sedativní účinky. Nejvyšší soud USA jeho použití schválil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám