Hlavní obsah

Muž v Kalifornii pobodal muslima, který se vracel z mešity

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Simi Valley

Policie zadržela muže podezřelého z pobodání muslima u mešity ve městě Simi Valley v západoamerickém státě Kalifornie. Patrně jde o nenávistí motivovaný trestný čin, napsala v pondělí agentura AP s tím, že pachatel má v úterý stanou před soudem.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál v sobotu v blízkosti mešity. Pravděpodobný útočník se podle policie začal s muslimem hádat a oba muži se následně střetli. Napadený vyznavač islámu byl odvezen do nemocnice s bodnými ranami, která ale neohrožují jeho život. Devětadvacetiletého pachatele Johna Mattesona strážci zákona zatkli.

"Vyšetřujeme, zda čin vyprovokoval vzhled oběti a spojení s mešitou," uvedl seržant Adam Darough. Členové místní komunity uvedli, že k pobodání došlo poblíž místa pro modlení.

Představitel výboru americko-islámských vztahů (CAIR) v oblasti Los Angeles řekl, že od prezidentských voleb obdrželi téměř 200 zpráv o projevech nenávisti vůči muslimům v USA.

Reklama

Výběr článků

Načítám