Hlavní obsah

Trump už mi nestojí za řeč. Clintonová si je zvolením jistá

– Washington

Demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová prohlásila, že se dva týdny před volbami už nehodlá dále věnovat slovním přestřelkám s republikánským sokem Donaldem Trumpem. Namísto toho se chce soustředit na podporu demokratů v soubojích o křesla v Kongresu.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Předvolební debaty už mají oba kandidáti za sebou.

Článek

"Už ani neuvažuji o tom, že bych mu ještě odpovídala," řekla v sobotu Clintonová novinářům, přičemž list Politico její slova interpretoval jako dosud nejsebevědomější vyjádření některého z kandidátů od začátku kampaně.

Bývalá ministryně zahraničí má po trojici úspěšně zvládnutých debat a sérii mediálních obvinění Trumpa z obscénních projevů či obtěžování žen výrazný náskok v průzkumech a i vedení Trumpovy kampaně o víkendu nezvykle veřejně připustilo, že miliardář prohrává.

Nesympatie části voličů vůči Trumpovi mohou podle amerických médií poškodit některé republikánské politiky a dát demokratům šanci na to, aby si v obou komorách značně polepšili a v Senátu získali zpět většinu.

Uzná Trump porážku? Máme se nechat překvapit

V poslední ze tří televizních debat v noci na čtvrtek Donald Trump překvapil a šokoval nejen Hillary Clintonovou, když se nechal slyšet, že ještě neví, zda by uznal případnou porážku.

„Řeknu to, až to přijde. Zatím vás ponechám v napětí, zda výsledky voleb přijmu,” prohlásil. Jeho demokratická rivalka na to reagovala tvrzením, že Trump při každé porážce obviňuje soupeře z podvodů, a dodala, že je jeho slovy zděšena. [celá zpráva]

Primárky 2016

Druhý den pak Trump na shromáždění v Ohiu svá slova zopakoval, když řekl, že nehodlá výsledek listopadových voleb automaticky přijmout. Svým stoupencům řekl, že si vyhrazuje právo na právní kroky „v případě pochybného výsledku”. Ironicky dodal, že výsledek bezvýhradně uzná, pokud sám vyhraje. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám