Hlavní obsah

Clintonová nenávidí „řadové Američany”, napsal v mailu šéf její kampaně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Organizace WikiLeaks zveřejnila další - již třetí - balíček e-mailů šéfa kampaně Hillary Clintonové Joa Podesty. Podesta, který působil také jako poradce Baracka Obamy, napsal mimo jiné to, že Clintonová začala nenávidět „řadové Američany“. Podesta však pravděpodobně měl na mysli označení „řadoví Američané“, nikoli občany samotné.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Demokratická kandidátka do Bílého domu Hillary Clintonová

Článek

„Vím, že začala nenávidět řadové Američany, ale myslím si, že bychom to měli použít v okamžiku, kdy řekne, že kandiduje na prezidentku. Protože vy a každodenní Američané potřebují šampióna,“ napsal Podesta v dubnu minulého roku ředitelce komunikace kampaně Hillary Clintonové pro letošní prezidentskou volbu Jennifer M. Palmieriové.

Další maily Joa Podesty, tentokrát z února letošního roku, ukazují, že se šéf kampaně demokratické kandidátky snažil zdiskreditovat jejího rivala v demokratickém táboře Bernieho Sanderse. Tehdejšího ministra vnitra Kena Salzara žádal, aby „otevřeně rozmazal Sandersovu samozvanou podporu migrace“.

Ať Obama ukáže aspoň náznak podpory

Z komunikace mezi nejbližšími spolupracovníky Hillary Clintonové vyplývá také to, že její tým byl znepokojen z nedostatečné politické podpory ze strany prezidenta a spolustraníka Baracka Obamy. Jedna z poradkyň Clintonové Neera Tandenová se na Podestu měsíc před začátkem primárek obrátila s žádostí o pomoc.

„Mohl by Obama před úterkem ukázat alespoň náznak podpory? Alespoň přímý náznak podpory Hillary by byl velmi užitečný,“ napsala Tandenová. „Proč trochu nezatlačíš na Valerii?,“ odpověděl tehdy Podesta. Pravděpodobně tím měl na mysli Obamovu poradkyni Valerii Jarrettovou.

Celkem organizace WikiLeaks v rámci třetího balíčku publikovala na 1900 e-mailů. V rámci předchozích dvou si mohla veřejnost přečíst již 4 tisíce elektronických zpráv tohoto muže. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám