Hlavní obsah

Trumpův nový superhotel budí vášně

Právo, doh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať už zasedne v Bílém domě, nebo ne, zaznamená Donald Trump v den inaugurace amerického prezidenta v centru Was­hingtonu D. C. přinejmenším částečný úspěch. Jeho nový luxusní hotel v americké metropoli bude totiž podle všeho na toto datum plně obsazen, informoval list The Wasthington Examiner.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Trumpův hotel ve WashingtonuVideo: Reuters

 
Článek

Ačkoli původní plán počítal s jeho otevřením až v srpnu 2018, hotel s 263 pokoji vybudovaný v bývalé budově poštovního úřadu nakonec s dvouletým předstihem pro první hosty otevřel už v pondělí.

Tendr na 60letý pronájem budovy vyhrála Trumpova společnost ještě předtím, než oznámil vstup do volebního klání. Miliardář ohlásil, že to bude jeden z nejskvělejších hotelů na světě.

Foto: Pablo Martinez Monsivais, ČTK/AP

Trump International Hotel v centru Washingtonu byl vybudovaný v bývalé budově poštovního úřadu.

Foto: Pablo Martinez Monsivais, ČTK/AP

Vstup do lobby hotelu

Foto: Pablo Martinez Monsivais, ČTK/AP

Interiér Trumpova hotelu

Po spuštění prezidentské kampaně nicméně dva renomovaní kuchaři zrušili plány otevřít v novém hotelu své restaurace, protože je pobouřily Trumpovy výroky o mexických imigrantech, uvedla agentura AP.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Vlajky USA nad vchodem do Trump International Hotelu ve Washingtonu

Vášně budí i vlastní rekonstrukce historického domu z roku 1899, již mnozí experti označují za necitlivou.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Interiér Trumpova hotelu

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Fasáda atria Trump International Hotelu ve Washingtonu

Foto: Pablo Martinez Monsivais, ČTK/AP

Poslední úklid před otevřením hotelu

„Tu budovu si nezaslouží,“ postěžoval si deníku The New York Times John Cullinane, jeden ze dvou architektů, kteří z projektu odešli. List přitom uvedl, že Trump a jeho dcera Ivanka na práce ve Was­hingtonu detailně dohlíželi, ačkoli to jinak nebývá jejich zvykem.

Noc za milióny

Otevření hotelu se zatím odehrálo bez humbuku, velkou otevírací ceremonii chystá The Trump International Hotel až na říjen, tedy ještě před prezidentskými volbami, které připada­jí na 8. listopadu.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Blake a Elanie Yturraldeovi z Floridy byli prvními hosty Trump International Hotelu.

Foto: Pablo Martinez Monsivais, ČTK/AP

Protest proti Donaldu Trumpovi před jeho hotelem ve Washingtonu

Ubytování v bombastickém palácovém stylu rozhodně není z nejlevnějších. Ceny jednolůžkových pokojů začínají na 472 dolarech (bezmála 11,5 tisíce korun), obzvlášť draho ale vyjde luxusní ubytování během prezidentské inaugurace.

Za pronajmutí prostorného domu Trump Townhouse, stojícího za hotelem, tak hosté musí zaplatit sto tisíc dolarů (více než 2,4 miliónu korun) za noc, přičemž minimální délka pobytu je pět nocí.

Související téma:

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Donald Trump

Reklama

Výběr článků

Načítám