Hlavní obsah

V amerických městech se objevily sochy nahého Trumpa

Washington

Republikánský uchazeč o Bílý dům Donald Trump se dočkal velkého množství soch, patrně to ale nejsou takové, o jaké by stál. V amerických městech se totiž objevují skulptury, které ukazují politika zcela nahého. Za akcí pravděpodobně stojí umělecká skupina, která už dříve Trumpa kritizovala, napsal ve čtvrtek server Huffington Post.

Foto: Profimedia.cz

Socha nahého Donalda Trumpa v San Francisku

Článek

Identické sochy v životní velikosti se objevily v New Yorku, v Los Angeles, v San Francisku, v Clevelandu či v Seattlu. Zobrazují Trumpa s vážným výrazem ve tváři a s rukama založenýma na objemném břichu. Sochy ukazují i politikovy genitálie, ovšem část jich chybí. Na plaketě u Trumpových nohou je nápis "císař nemá koule".

Sochy jsou podepsány Indecline, což je umělecké sdružení, do něhož se anonymně zapojují autoři street artu. Sdružení v minulosti například umístilo na hollywoodský chodník slávy jména černošských obětí policejního násilí a útočilo i na Trumpa kvůli jeho politickým postojům.

Sochy vzbudily velkou pozornost. Podle Huffington Post se s nimi mnoho lidí fotilo, jejich obrázky zaplavily sociální sítě. Sochu v New Yorku podle agentury AP během dneška odstranili pracovníci parku, v němž byla umístěna, v ostatních městech ale skulptury zůstávají na svém místě.

Organizátoři Trumpovy prezidentské kampaně podle AP vystavení politikových soch na veřejných prostranstvích nijak nekomentovali.

Reklama

Související témata:

Související články

Volební kampaň v USA plní přeběhlíci

V každých volbách se najdou nespokojenci, kteří z nějakých pohnutek mění barvy a preference. To, co se však odehrává letos v Americe, není vůbec běžné. Kampaň...

Výběr článků

Načítám