Hlavní obsah

Brazilský stát pošle kvůli pouličním nepokojům do ulic vojáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Natal

Brazilský stát Rio Grande do Norte rozmístí vojáky v ulicích, aby utlumil vlnu násilností vyvolanou zločineckými gangy krátce před zahájením letních olympijských her v Riu de Janeiro. Sdělili to podle agentury Reuters v úterý místní činitelé. Ve státě Rio Grande do Norte se ale žádné olympijské akce nekonají.

Foto: Eraldo Peres, ČTK/AP

Brazilští vojáci

Článek

Policie zatkla více než 80 lidí podezřelých z toho, že zapálili desítky autobusů, odpalovali nálože a stříleli na vládní budovy.

Dělo se tak na protest proti zadržení lídrů zločineckých gangů, kteří jsou zadržováni v hlavní věznici v metropoli tohoto státu Natal. Ta je od dějiště olympiády vzdálená zhruba 2500 kilometrů.

Guvernér státu schválil rozmístění 1200 vojáků v ulicích Natalu a dalších měst, kde násilnosti pokračují pátým dnem za sebou, uvedl mluvčí místního ministerstva bezpečnosti kapitán Christiano Couceiro.

Rozmístění vojáků již v neděli schválil prozatímní brazilský prezident Michel Temer, který chce násilnosti v tomto státu na severovýchodě Brazílie do pátečního zahájení olympiády potlačit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám