Hlavní obsah

V USA zadrželi trojici mužů plánujících útoky na policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Baton Rouge

Americká policie zadržela tři černochy podezřelé z krádeže zbraní, s nimiž údajně plánovali útoky proti policistům v oblasti louisianské metropole Baton Rouge. Informovala o tom v úterý agentura AP. Nedávný případ zabití černocha policisty v Baton Rouge vyvolal vlnu demonstrací proti policejnímu násilí.

Foto: Reuters

Policisté zasahují při protestech v Baton Rouge.

Článek

Jednoho muže policisté zadrželi přímo při sobotním vloupání do zastavárny, z níž zmizelo osm střelných zbraní. Další dva podezřelé vypátrali později později a čtvrtého stále hledají. Jednomu ze zadržených je pouze 13 let.

Všichni pocházejí z Baton Rouge. Šest ukradených zbraní se policistům už podařilo naléz a zajistit.

Ředitel policie v Baton Rouge Carl Dabadie na úterní tiskové konferenci řekl, že čtveřice chtěla zbraně použít proti policistům ve městě a jeho okolí. Hrozba byla podle něj věrohodná.

Zadrženi byli v době značného napětí. Minulý týden dva bělošští policisté zastřelili při zatýkání zastřelili černocha Altona Sterlinga. [celá zpráva] Následovala vlna protestů proti policejnímu násilí zaměřenému vůči příslušníkům menšin. Policisté při protestech o víkendu zadrželi přes 200 lidí.

Smrt Sterlinga a dalšího černocha Philanda Castileho zabitého za podobných okolností v Minnesotě jako motiv svého činu před smrtí uvedl také černošský veterán z Dallasu, který ve čtvrtek zabil při poklidné demonstraci pět bělošských policistů a dalších devět lidí včetně sedmi policistů zranil. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám