Hlavní obsah

Trump si tweetem proti Clintonové vysloužil kritiku

Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump vyvolal v sobotu rozhořčení mnoha lidí tweetem, na kterém obviňuje svou demokratickou sokyni Hillary Clintonovou, že je ohromně zkorumpovaná. K portrétu političky totiž připojil šesticípou hvězdu, jež připomíná židovskou. Pod tíhou kritiky tweet podle agentury AFP rychle na síti nahradil jiným.

Foto: ČTK/AP

Donald Trump

Článek

Hvězdu, která se v tomto provedení dá považovat za židovský či zednářský symbol, Trump umístil k portrétu Clintonové a opatřil textem Nejvíce zkorumpovaná kandidátka všech dob!

Na pozadí koláže snímku a červené hvězdy s textem jsou vidět stodolarové bankovky.

Původní tweet Donalda Trumpa

Tweet kritizovaný kvůli šesticípé hvězdě zmizel a Trump místo něj zveřejnil jiný, na kterém je vše stejné s výjimkou toho, že slogan proti bývalé americké první dámě je tentokrát umístěn v červeném kruhu.

Trump byl od začátku své kampaně několikrát obviněn ze sektářských a dalších nevhodných projevů. Nevoli vyvolal například výzvou k zákazu vstupu všem muslimům do Spojených států s cílem předejít atentátům. Rozpaky a kritiku také vyvolal výpady proti nelegálnímu přistěhovalectví z Mexika, odkud podle něj přicházejí do USA násilníci a zločinci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám