Hlavní obsah

Americký policista zastřelil dvanáctiletou dívku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Harrisburg

Policista na předměstí Harrisburgu v americkém státě Pensylvánie v pondělí nešťastnou náhodou zastřelil dvanáctiletou dívku. Strážník přišel dohlédnout na vystěhování rodiny, nařízené soudem. Otec rodiny ho však ohrožoval puškou, a proto policista použil zbraň. Střela však proletěla otci skrze ruku a zasáhla jeho dceru za ním. Dvanáctiletá Ciara Meyerová byla na místě mrtvá.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Otec Donald Meyer si nejprve s policistou Clarkem Steelem vyměnil několik slov. Následně znovu zašel domů a vrátil se s puškou. Policista vypálil jednu ránu, když na něj muž namířil pušku. Clarke ho zasáhl do levé paže, ale kulka jí proletěla a zasáhla dívku za otcovými zády.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policejní mluvčí uvedl, že incident se udál během několika vteřin. Meyer byl po ošetření v nemocnici obviněn z napadení a ohrožení jiné osoby. Steele, jímž smrt školačky otřásla, sám požádal o dočasné přerušení služby, dokud nebude případ vyšetřen. Guardian k tomu poznamenal, že jak policista, tak rodina jsou běloši.

O vystěhování rodiny z bytu na severním předměstí Harrisburgu Duncannon požádal majitel, jelikož mu Meyerovi dlužili za nájem více než 1400 dolarů (přes 35 000 korun). Soud rozhodl v listopadu.

Server listu The Guardian uvedl, že Ciara je v letošním roce už 21. člověkem zabitým americkou policií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám