Hlavní obsah

Vrah z Colorada přiznal vinu, ale odmítl soud. Chtěl prý bránit novorozence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Colorado Springs

Svoji vinu ve středu u soudu v Coloradu přiznal 57letý Robert Lewis Dear, který před dvěma týdny v ústavu plánovaného rodičovství v Colorado Springs zastřelil tři lidi a devět dalších zranil. Současně ale odmítá, aby byl souzen. Dear se v soudní síni prohlásil za bojovníka chránícího děti, které v ústavu zabíjejí.

Foto: ČTK/AP

Robert Lewis Dear u soudu

Článek

„Nikdy se nedozvíte, co jsem na té klinice viděl. Zvěrstva. Děti. To je to, co chtějí zakrýt. Zakrýt pravdu? Zabíjet děti. Tohle dělá plánované rodičovství,“ křičel v soudní síni Dear.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ústav plánovaného rodičovství v Colorado Springs nabízí ženám možnost podstoupit potrat, poskytuje vyšetření při podezření na pohlavně přenosné choroby, vyšetření pro těhotné a další služby. Potraty jsou v Coloradu, podobně jako ve většině ostatních částí USA, kontroverzní záležitostí a klinika v Colorado Springs byla v minulosti terčem opakovaných protestů.

Agentura AP už dříve napsala, že Dear je podivín a samotář. Lidé ze sousedství o něm řekli, že schovával zásoby potravin v lese, vyhýbal se očnímu kontaktu, varoval sousedy před špionáží ze strany vlády a rozdával pamflety kritizující prezidenta Baracka Obamu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám