Hlavní obsah

Řidičku, která v Oklahomě najela do průvodu, obvinili z několikanásobné vraždy

Washington

Pětadvacetiletá Američanka, která při pouličním průvodu autem srazila a zabila čtyři lidi, byla obviněna ze čtyřnásobné vraždy druhého stupně. Oznámila to policie v Oklahomě, kde se pouliční slavnost, spojená se zápasem amerického fotbalu mezi univerzitními týmy Oklahomy a Kansasu, konala.

Foto: Handout, Reuters

Adacia Avery Chambersová

Článek

Zranění utrpělo dalších 47 lidí, nejméně čtyři jsou v kritickém stavu, uvedla agentura AP.

K tragédii došlo v sobotu, Adacia Avery Chambersová byla zadržena a nejprve obviněna jen z řízení pod vlivem alkoholu.

Obvinění z vraždy byla přidána až o den později. Vražda druhého stupně je podle amerického práva vražda, která není záměrná nebo předem naplánovaná.

Automobil najel do davu na křižovatce ulic Main Street a Hall of Fame Avenue ve městě Stillwater, které leží asi 130 kilometrů severovýchodě od Oklahoma City.

Lidé létali jako hadroví panáci

"Nejdřív jsme si mysleli, že je to součást show. Lidé létali deset metrů do výšky jako hadroví panáci," popsala jedna z divaček Konda Walkerová. Tři dospělí byli prohlášeni za mrtvé přímo na místě, dvouletý chlapec zemřel později v nemocnici.

Foto: Nate Billings, ČTK/AP

Místo činu

Chambersová by se měla v pondělí poprvé objevit před soudem. Jak uvedl její právník Tony Coleman, jeho klientka by mohla trpět psychickým onemocněním, okolnosti nehody si totiž nepamatuje.

Coleman se s ženou setkal jen pár hodin po nehodě a prý nevypadalo jako někdo, kdo předtím pil alkohol. Policie nyní čeká na výsledky krevních testů, které prokážou, zda byla řidička pod vlivem drog či alkoholu.

Foto: Handout, Reuters

Místo činu

"Alkohol mohu absolutně vyloučit," řekl advokát. Hovořil prý s dívčinou tetou, babičkou i přítelem a všichni odmítají, že by Chambersová pila alkohol. "Příliš si z toho nepamatuje. Myslím si, že tam byl okamžik, kdy mohla být úplně mimo," dodal Coleman. Chambersová prý vypověděla, že si pamatuje jen to, jak ji lidé vytahují z auta a jak byla extrémně zmatená.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám