Hlavní obsah

Patnáctiletý Američan plánoval atentát na papeže

Washington

Patnáctiletý mladík čelí v USA podezření, že plánoval atentát na papeže Františka během jeho nadcházející návštěvy Spojených států. Uvedla to v úterý televize ABC News. Hocha zadržela FBI už minulý měsíc.

Foto: Max Rossi, Reuters

Papež František

Článek

„Mladistvý se inspiroval Islámským státem. Usiloval o útok zahrnující několik útočníků, zbraní a výbušnin. Cílem byl zahraniční hodnostář na důležité akci,“ uvedlo už dříve americké ministerstvo vnitra.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nejmenované bezpečnostní zdroje ABC News potvrdily, že dotyčným terčem měl být papež, který se v příštím týdnu chystá na svoji první návštěvu USA. František kromě jiného po zastávkách ve Washingtonu a New Yorku odslouží v neděli venkovní mši ve Filadelfii. Očekává se, že se jí zúčastní okolo dvou miliónů lidí. Právě poblíž Filadelfie byl 15letý mladík zatčen.

Související téma:

Foto: Alessandro Bianchi , Reuters

Papež František

Podle ABC News ale chlapec nepředstavoval bezprostřední hrozbu. Vyšetřovatelé už dříve uvedli, že se teprve zaobíral tím, jak si pořídit výbušniny.

Reklama

Výběr článků

Načítám