Hlavní obsah

Tady jste u mě doma, zpražil Obama demonstranta v Bílém domě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Muž protestující proti deportacím homosexuálních přistěhovalců narušil ve středu recepci v Bílém domě, kterou prezident USA Barack Obama pořádal u příležitosti měsíce upozorňujícího na práva sexuálních menšin. Obama křiklouna zpražil slovy, že se chová nevhodně a že je na návštěvě. Následně ho dal vyvést pryč.

Demonstrant narušil recepci u Obamy, ten ho nechal vyvéstVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Demonstrant přerušil prezidentovu řeč a hlasitě protestoval proti zadržování a vyhošťování homosexuálních a transsexuálních ilegálních přistěhovalců.

„Počkejte chvilku,“ bránil se zprvu Obama, ale muž na něj křičel dál. „Ne, ne, ne, ne,“ reagoval prezident a postupně mu docházela trpělivost. To už se začínali ozývat i ostatní hosté, kteří se bučením snažili nezvaného řečníka přerušit.

„Hej, poslyšte, jste v mém domě,“ připomněl pak Obama a pokračoval: „Víte co? To není slušné, když vás někdo pozve. Nedočkáte se ode mě správné reakce tím, že mě budete takto přerušovat. Je mi líto. Styďte se, tohle byste dělat neměl.“

To už ostatní hosté začali skandovat prezidentovo jméno, aby mu vyjádřili podporu. Obama pak požádal ochranku, aby demonstranta vyvedla.

Reklama

Výběr článků

Načítám