Hlavní obsah

Čech s prošlým pasem se pokusil vjet do zbrojního závodu v USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Americké úřady zadržely 46letého Čecha, který se svým autem přijel ke zbrojnímu závodu Picatinny Arsenal ve státě New Jersey. Američané muže podezřívají z pokusu o průnik do zařízení a zřejmě jej vyhostí. Měl prošlý pas, informovala agentura AP.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Článek

Incident se udál v pondělí večer. „Pokusil se vjet do zařízení a způsobil poplach,“ řekla armádní zástupkyně Ingrid Parkerová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle televize CBS byly kvůli příjezdu vozu Ford Escort s českým řidičem uzavřeny příjezdové cesty a nařízena evakuace tisíců pracovníků, která trvala dvě hodiny. Žádné zbraně či výbušniny se v podezřelém autě nenašly.

Není jasné, co Čech v místě vzdáleném zhruba 55 kilometrů na západ od New Yorku pohledával. Vyjádření armády je opatrné. „Nechceme se vyjadřovat k tomu, jakým způsobem ověřujeme podezřelá vozidla a vozidla, která jsou mimo podezření. Je to součástí našich bezpečnostních metod,“ uvedla Parkerová.

Český občan strávil noc ve vazbě.

V továrně se podle CBS vyvíjejí konvenční zbraně od pušek po tanky. V místě se rovněž školí armádní pyrotechnici.

Reklama

Výběr článků

Načítám