Hlavní obsah

Tornáda zabila v USA už 35 lidí a dál hrozí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tornáda od neděle zabila v USA podle nejnovější bilance nejméně 35 lidí. Podle televize NBC nadále hrozí, že udeří v Georgii, Alabamě, na Floridě a v Severní Karolíně. Do oblasti také přinesl rozsáhlý bouřkový systém silné deště, které vyvolaly záplavy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V USA odklízejí následky ničivých tornádVideo: Reuters

 
Článek

V Pensacole na Floridě podle televizní stanice CBS kvůli velké vodě zemřel jeden člověk. Napršelo tam jen během noci 150 mm srážek za hodinu a za 23 hodin 525 milimetrů, což je nebývalá hodnota. Kvůli silným dešťům se na jihu USA zvedají hladiny řek a voda zaplavuje ulice.

Podle mluvčího floridského okresu Escambia uvěznila velká voda, která zaplavila ulice, řadu lidí v jejich domech či autech a hasiči nemají kapacitu reagovat na všechna tísňová volání. Čluny a vodní skútry z floridských pláží se nyní přesouvají do zaplavených ulic a jsou k dispozici záchranářům.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Floridská Pensacola se ocitla pod vodou, za čtvrt hodiny udeřilo nad městem devět tisíc bleskůVideo: Reuters

Tornáda dál hrozí

Meteorolog Kevin Roth varoval, že hrozba tornád je ve středu vyšší, než byla v úterý. Upozornil, že vysoké nebezpečí vzniku tornád je v rozsáhlém pásu sahajícím od Jižní Karolíny až do středu Virginie jižně od Washingtonu. „Toto by ale měl být poslední den velkých bouří a hrozeb tornád. Mnohem klidnější situaci čekáme, až bouře opustí pobřeží,“ k čemuž by podle Rotha mělo dojít ve čtvrtek.

Foto: John Godbey, ČTK/AP

Popadané sloupy elektrického vedení na silnici u Athens v Alabamě.

Proti dosud poslední úterní bilanci 30 obětí vzrostl počet mrtvých o pět dalších lidí, které tornáda zabila ve státě Mississippi. Tento stát se s celkem 12 mrtvými stal spolu s Arkansasem, kde od nedělního začátku bouří zemřelo 15 lidí, nejhůře zasaženou oblastí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám