Hlavní obsah

Newyorská policie zajistila při razii proti kohoutím zápasům 3000 opeřenců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Newyorská policie podnikla rozsáhlý zátah na lidi pořádající ilegální kohoutí zápasy. Zadržela jich sedmdesát, devět z nich bylo zatčeno kvůli závažným trestným činům. Zajištěno bylo na 3000 ptáků, především bojujících kohoutů, i ostruhy, které se jim nasazují.

Článek

Při operaci Angry Birds se podařilo dokonce přerušit probíhající zápas ve sklepě ve čtvrti Queens, kde se zápasy konaly dvakrát měsíčně. Pod obchodem se zvířaty v Brooklynu našli padesát bojových kohoutů, injekční stříkačky s anaboliky a látkami povzbuzujícími kohouty při boji nebo snižujícími jejich reakci na bolest a ocelové ostruhy, které se kohoutům nasazují. Zatčen byl majitel obchodu.

Nejvíce kohoutů, celkem 3000, jich bylo zajištěno na farmě Plattekillu v okresu Ulster, kde je chovali, šlechtili a cvičili na zápasy. Zatčeni byli dva pracovníci farmy.

Ministr spravedlnosti státu New York Eric Schneiderman vysvětlil, proč byla rozsáhlá operace, největší v historii v boji s kohoutími zápasy, nezbytná: „Kohoutí zápasy jsou kruté, surové a barbarské a dochází při nich k mučení zvířat i k ohrožení zdraví a bezpečnosti veřejnosti. A je známo, že je spojeno s dalšími zločiny.“

Za nelegální zápasy se platilo, navíc se na nich prodával bez povolení alkohol a sázky dosahovaly výše 10 tisíc dolarů.

Hrozí jim až čtyři roky vězení

Za pořádání kohoutích zápasů hrozí ve státě New York čtyři roky a pokuta 25 tisíc dolarů.

Kohoutí zápasy jsou oblíbené zejména v jihovýchodní Asii, ale také v Karibské oblasti a v Latinské Americe. I když v historii byly oblíbenou kratochvílí většiny národů včetně evropských, po roce 1850 ale byly většinou zakazovány.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám