Hlavní obsah

Američan natočil moment, kdy tornádo zničilo jeho dům

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington (Illinois)

Na nedělní odpoledne nebudou ani trochu v dobrém vzpomínat obyvatelé města ležícího v srdci amerického státu Illinois - Washingtonu. Během několika minut silné tornádo srovnalo se zemí velkou část města a zničilo celkem asi 400 domů. Jeden z obyvatel hrůznou chvíli zachytil.

Američan natočil, jak se mu domem prohnalo masivní tornádo

 
Článek

Poměrně pochopitelně jeho záběry doprovázejí i vulgární výrazy, ze kterých je jasně patrná beznaděj, kterou v tu chvíli společně se svou ženou prožívali. Z okna natáčel příchod tornáda a setrval opravdu do poslední chvíle, než vyběhl do nepříliš bezpečného úkrytu za manželkou.

Po necelé minutě, během které tornádo stihlo zcela zničit jeho dům, z úkrytu s kamerou opět vyšel. A ač byl připraven na nejhorší, to, co spatřil, jej překvapilo. „Lepenkové domy” v okolí nápor tornáda neustály a stejně tak dům muže, který záběry natáčel, přišel o značnou část obvodových zdí.

Ač někteří lidé vytýkají ženě, která byla slyšet na videu, že se chová hystericky, jiní zdůrazňují, že byla v šoku a zdůrazňují, že skvěle zareagoval muž, který po minutě prohlížení škod vyzval ženu, ať společně s ním okamžitě opustí dům, který může každou chvíli spadnout a okamžitě vyrazil do okolí, aby zjistil, zda není někdo ze sousedů ohrožen na životě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám