Hlavní obsah

Naštvaný policista zveřejnil fotky bostonského atentátníka při zadržení

– Boston
Novinky, rei

Zveřejnění fotografie atentátníka z Bostonu Džochara Carnajeva na obálce magazínu Rolling Stone rozčílilo fotografa bostonské policie Seana Murphyho. Postavil se za oběti útoku a zveřejnil snímky, které pořídil při zadržení těžce zraněného Carnajeva u jachty, v níž se před policií skrýval. Za publikaci fotek byl Murphy postaven mimo službu.

Foto: repro Boston Magazine

Jedna z policejních fotografií zveřejněná Seanem Murphym.

Článek

Murphy poskytl redakci Boston Magazine fotografie Carnajeva, jak ve Watertownu nedaleko Bostonu opouští loď přikrytou plachtou, po níž se po honičce s policií v dubnu skrýval. Podezřelý byl těžce zraněný, na snímcích má zakrvácenou celou levou polovinu hlavy a na čele velkou rudou tečku od laseru policejního ostřelovače.

„Toto je skutečný bostonský atentátník, ne kdosi načančaný a nastylizovaný pro obálku Rolling Stoneu,“ uvedl v prohlášení Murphy, jehož pobouřilo vytváření falešné image Carnajeva. Redakce magazínu podle něj ignoruje utrpení, které výbuchy dvou nastražených náloží v závěrečném úseku trati bostonského maratonu způsobily.

„Toto jsou skuteční lidé se skutečnými životy a skutečnými rodinami. Poslat do Bostonu tohle s takovou obálkou je zraňuje,“ dodal Murphy.

Foto: ČTK/AP

Atentátník Džochar Carnajev na obálce Rolling Stone

Ve službě už není

Za nepovolené uvolnění fotografií byl Murphy ihned postaven mimo službu a je vyšetřován. I když už pronikly na veřejnost, nebudou fotky podle mluvčího bostonské policie poskytnuty ostatním médiím.

Rolling Stone, jehož aktuální vydání někteří prodejci odmítají nabízet, si za svojí reportáži o Carnajevovi stojí. Je seriózní a rozvážná, uvedlo vedení redakce ve středu. [celá zpráva]

V Bostonu při atentátu v polovině dubna zemřeli tři lidé a více než 260 dalších bylo zraněno. Carnajevův starší bratr Tamerlan, s nímž se Džochar na útocích podle vyšetřovatelů podílel, přišel o život při policejní honičce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám