Hlavní obsah

Kněz se opil a zneužil dvanáctiletého chlapce, stráví šest let ve vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Salem

Americký soud poslal v pondělí na šest let do vězení 47letého katolického kněze, který se přiznal, že se opil a sexuálně zneužil dvanáctiletého chlapce. Uvedla to v úterý agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Duchovní Angel Perez z městečka Woodburn ve státě Oregon po zatčení loni v srpnu nejprve jen přiznal, že chlapec u něj doma přespal a že se předtím dívali na televizi. Tvrdil, že z dalšího průběhu noci si nic nepamatuje, protože byl příliš opilý. Nakonec potvrdil chlapcovo obvinění, že mu osahával genitálie a fotografoval ho.

Katolická arcidiecéze v Portlandu nyní zvažuje, jak kněze mexického původu potrestá v rámci církve. Asi ho podle AP zbaví kněžského stavu.

"Žádáme věřící, aby zahrnuli do svých modliteb oběť a jeho rodinu," uvedla v prohlášení arcidiecéze, kterou zasáhlo v poslední dekádě několik podobných skandálů, stejně jako jiné diecéze v USA.

Nesčetné případy zneužívání dětí kněžími římskokatolické církve se v posledních letech provalily nejen ve Spojených státech, ale také v řadě evropských států a také v Austrálii a Jižní Americe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám