Hlavní obsah

Clintonová se po nemoci vrací do funkce

Washington

Americká ministryně zahraničí Hillary Clintonová se v pondělí vrátí plně k výkonu funkce. Oznámilo to v noci americké ministerstvo zahraničí. Od začátku prosince měla zdravotní potíže a ležela v nemocnici.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Hillary Clintonová

Článek

Šéfka diplomacie bude ve Washingtonu od 9:15 místního času (15:15 SEČ) jednat se svými zástupci v ministerstvu. V úterý ji v Bílém domě čekají schůzky s ministrem obrany Leonem Panettou a bezpečnostním poradcem prezidenta Tomem Donilonem. Ve čtvrtek má přijmout afghánského prezidenta Hamída Karzáího.

    Pětašedesátiletá politička veřejně nevystupovala od 7. prosince. Nejprve omezila výkon své funkce kvůli vážnějšímu žaludečnímu virovému onemocnění. Poté utrpěla otřes mozku, když vyčerpaná omdlela pracujíc z domova. [celá zpráva]Nakonec byla hospitalizována kvůli krevní sraženině v hlavě. [celá zpráva]

    Lékaři při jejím středečním propuštění z nemocnice uvedli, že u Clintonové nastalo zlepšení ve všech směrech. [celá zpráva]"Nemůže se dočkat návratu do práce," uvedl tehdy v prohlášení její mluvčí. Přesné datum, kdy se vrátí do úřadu, ale bylo oznámeno až nyní.

    Clintonová by měla v příštích týdnech post ministryně opustit bez ohledu na své zdravotní problémy. Tento krok oznámila již předtím, než ji zdravotní problémy vyřadily na čas z práce. Jejím pravděpodobným nástupcem je demokratický senátor John Kerry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám