Hlavní obsah

Clintonová opustila nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Americkou ministryni zahraničí Hillary Clintonovou propustili lékaři ve středu z nemocnice v New Yorku. Hospitalizována tam byla od neděle kvůli krevní sraženině.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hillary Clintová opouští nemocnici v doprovodu dcery Chelsea a manžela BillaVideo: Reuters

 
Článek

"Jsem vděčná, že byla matka propuštěna z nemocnice a vrací se domů," napsala na Twitteru její dcera Chelsea, která Clintonovou i s otcem Billem z nemocnice vyzvedávala. "Nemůže se dočkat návratu do práce," uvedl mluvčí nemocnice Philippe Reines.

Přesné datum, kdy se ministryně vrátí do úřadu, zatím nebylo stanoveno. Podle mluvčí ministerstva zahraničí Victorie Nulandové byla však už několik dní šéfka diplomacie velmi aktivní, telefonicky se svými podřízenými konverzovala a v nemocnici se probírala agendou ministerstva.

Foto: Joshua Lot, Reuters

Hillary Clintonová v doprovodu své dcery Chelsea a manžela Billa opouští nemocnici.

Krevní sraženinu Clintonové způsobil otřes mozku, který ministryně nedávno utrpěla. Trombóza byla zaznamenána v žíle mezi mozkem a lebeční kostí za pravým uchem. Clintonová podle lékařů neprodělala v důsledku sraženiny cévní mozkovou příhodu ani neurologické poškození.

Typ krevní sraženiny, která se u političky vyskytla, se nazývá cerebrální venózní trombóza. Toto onemocnění je podle odborníků relativně vzácné, podle jisté nizozemské studie postihuje přibližně jednoho člověka ze 100 000 lidí.

Unavená prací

Pětašedesátiletá politička měla zdravotní potíže od počátku prosince. Nejprve omezila výkon své funkce kvůli vážnějšímu žaludečnímu virovému onemocnění. Poté utrpěla otřes mozku, když omdlela v důsledku dehydratace. Od té doby pracovala z domova.

Clintonová by měla svůj post se začátkem druhého funkčního období Baracka Obamy opustit, což prezident avizoval dlouho dopředu. V posledních týdnech dávala navíc najevo únavu z hektického pracovního nasazení - Clintonová nacestovala zdaleka nejvíc kilometrů ze všech ministrů zahraničí USA.

Reklama

Související témata:

Související články

Clintonová skončila v nemocnici s trombózou

Americká ministryně zahraničí Hillary Clintonová byla v neděli hospitalizována v New Yorku kvůli krevní sraženině, kterou vyvolal její nedávný otřes mozku....

Výběr článků

Načítám