Hlavní obsah

Policista v New Yorku při zatýkání brutálně zmlátil bezdomovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Zbitý a v policejních poutech skončil v New Yorku minulý týden bezdomovec, který měsíc přebýval v tamní synagoze. Prostřednictvím serveru Crownheights.com uniklo na veřejnost video ze zatýkání, při němž policista na bezdomovce zaútočil.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté v New Yorku brutálně zmlátili bezdomovceVideo: Reuters/www.crownheights.info

 
Článek

„Ti policisté musí být postaveni mimo službu, pokud se to ještě nestalo. Nemohou chodit venku s tím, že chrání veřejnost, když jsme to my, kdo potřebujeme ochránit před nimi,“ komentoval incident newyorský radní Dov Hikind.

Incident se stal minulé pondělí. Ehud Halevi, pro něhož si policisté přišli, protože už měsíc přespával v synagoze, ačkoliv měl povolenu jen jednu noc, se údajně zatčení bránil. Z videa je ale patrné, že do půl těla svlečený bezdomovec nijak zvlášť agresivní nebyl. Agentura Reuters uvedla, že policisté proti němu použili i pepřový sprej.

Halevi byl podle místních médií obviněn z nepovoleného vniknutí do synagogy, útoku na policistu a maření policejního výkonu. Je stíhán na svobodě, hrozí mu až pět let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám